به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان لرستان، آیین تجلیل از فعّالان عرصهی کتاب و کتابخوانی لرستان همزمان با هفتهی کتاب، با حضور بهرام رشیدی نیا، سرپرست معاونت سیاسی و مدیرکل حوزه استاندار لرستان؛ حجتالاسلام علی اکبر سبزیان، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی؛ محسن احمدی، فرماندار خرم آباد؛ میلاد شرفی، فرماندار سلسله؛ سرهنگ مجید حیدری، فرمانده پادگان شهید الماسی ارتش؛ اسفندیار علی زاده، رئیس سازمان فرهنگی شهرداری خرم آباد؛ عبدالمجید کشوری، مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی؛ شاپور بیرانوند، بخشدار بخش مرکزی؛ علی کرمی، بخشدار پاپی؛ رؤسای ادارات کتابخانههای شهرستانها، کتابداران و جمعی از خیّرین و اعضای کتابخوان کتابخانهها، در سالن اجتماعات هتل کوثر برگزار شد.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری لرستان در این مراسم، با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت هفته بسیج و هفته کتاب، از کتابداران به عنوان سربازان پیشتاز حوزه فرهنگی یاد کرد و گفت: فرهنگ ایرانی نسبت به خیلی از فرهنگهایی که در جهان ارائه فضل میکنند و همچنین متون ایرانی نسبت به مطالب و متونی که در دانشگاهها تدریس میشوند، والاتر هستند.
وی با اشاره به اینکه بدون تردید تفکر و اندیشه ما ریشهدارتر از خیلی از مکاتب دنیا است، افزود: علیرغم فرهنگ و اندیشه بسیار غنیای که داریم امروزه میزان سرانه مطالعه کتاب در کشور ما بسیار ضعیف است تا جایی که تیراژ کتابها به هزار تا دو هزار نسخه رسیده است.
بهرام رشیدینیا با بیان اینکه ضعف ما در حوزه کتابخوانی ناشی از ضعف نخبگانی است که در حوزههای مختلف مسئولیت دارند و باید این موضوع ریشهیابی شود، ادامه داد: روزگاری کتابخوانی برای ما تفریح، سرگرمی و اوقات فراغت زیبایی بود اما در حال حاضر سرانه مطالعه در کشور ما حتی در بین دغدغهمندان حوزه کتاب نیز بسیار پایین آمده است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان با تأکید بر لزوم بررسی علل پایین بودن سرانه مطالعه در استان لرستان، گفت: استاندار جدید لرستان که از فرزندان توانمند و بومی استان است، تلاش دارد در همه حوزهها به ویژه حوزه فرهنگی کارهای جدیدی را به سرانجام برساند.
بهرام رشیدینیا با بیان اینکه در حوزه فرهنگ نیاز به فرهنگیاوران و خیرین فرهنگساز داریم، اظهار کرد: تا حوزه فرهنگی تقویت نشود در توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به جایی نخواهیم رسید؛ این در حالی است که با توجه به اهمیت حوزه فرهنگی نیاز است راهکارها و پیشنهادهای لازم در راستای ترویج فرهنگ مطالعه کتاب به مدیریت جدید استان ارائه شود.
۲۰ هزار دانش آموز لرستانی از کتابخانه های عمومی بازدید کردند
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان در این آیین تعیین یک روز در این هفته به عنوان روز تجلیل از فعالان حوزه کتاب را به نوعی شب قدر حوزه کتاب و کتابداران دانست و گفت: ۱۳۰ کتابدار به عنوان افسران جبهه دانایی در ۵۹ کتابخانه نهادی و مشارکتی استان لرستان فعالیت دارند و از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۴۰۰ رویداد کتاب محور فارغ از خدمات سنتی کتابخانه ای را به مردم استان ارائه کرده اند.
وی از اجرای ۳۵۰ خدمت و رویداد کتاب محور به مناسبت هفته کتاب در استان خبر داد و با قدردانی از مجموعه کارکنان کتابخانه های عمومی استان، افزود: کتابداران مظلوم ترین قشر فرهیخته در کشور هستند و امیدوارم در فرصت باقیمانده تا پایان سال شاهد برگزاری و خلق رویدادهای بزرگ تری از سوی کتابخانه های عمومی در استان باشیم.
حجت الاسلام سبزیان با اشاره به اینکه کتابخانه های عمومی امروز تبدیل به فرهنگسراهای اجتماعی و دانشگاه هایی برای مردم شده اند و این در حالی است که خدمات کتابداران کمتر به چشم میآید، اظهار کرد: ۲۰ هزار دانش آموز لرستانی به مناسبت هفته کتاب از کتابخانه های عمومی استان بازدید کرده اند.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و اجرای برنامه های کتاب محور باعث افزایش نشاط در جامعه میشود، از اداره کل زندان ها و آمادگاه لرستان که در اجرای برنامه های مرتبط با کتابخوانی برای زندانیان و سربازان مشارکت خوبی با اداره کل کتابخانه های عمومی استان داشته اند، تشکر کرد و گفت: امید است با اجرای برنامه های متنوع در حوزه کتاب و کتابخوانی شاهد افزایش سرانه مطالعه کتاب در بین مردم به ویژه نسل نوجوان و جوان باشیم.
مدیرکل زندانهای لرستان نیز در این مراسم با اشاره به تفاوت زندانبانی اسلامی و دیگر نظامهای حقوقی در دنیا، گفت: در زندانبانی اسلامی قید اصلاحی و تربیتی وجود دارد.
عبدالمجید کشوری با بیان اینکه نگاه ما به زندانی نگاهی برگرفته از نگاه ولی فقیه است، به سخن امام خمینی اشاره کرد و افزود: اینکه «زندانها باید به دانشگاه تبدیل شود» به عنوان یک شعاری محوری در زندانها به آن توجه میشود.مقام معظم رهبری در مناسبتهای مختلف تاکید دارند که زندان باید محل آموزش نیکیها باشد. براساس اسناد بالا دستی «سند توسعه قضایی کشور» تکلیف است که بُعد تربیتی در زندانها تقویت شود.
مدیرکل زندانهای لرستان با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ زندانی در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردهاند، افزود: در پویش خاطرهنویسی و خلاصهنویسی کتاب در هفته کتاب امسال نیز بیش از هزار نفر از مددجویان لرستان شرکت کردند.
وی با بیان اینکه موضوع کتاب و کتابخوانی در حوزه زندانها بسیار مهم است، افزود: برای آگاهیبخشی و شناخت مددجویان از خود در این مسیر گام برمیداریم و خوشبختانه تاکنون نیز فعالیتهای کتابخوانی مورد استقبال جامعه هدف قرار گرفته است.
کشوری به برگزاری پویش نذر کتاب برای زندانیان اشاره کرد و افزود: این پویش در سالهای اخیر دو بار برگزار شده که در سال نخست بیش از ۳ هزار جلد کتاب و در سال دوم بیش از ۶ هزار جلد کتاب از سوی مردم لرستان به زندانیان اهدا شد.
وی با اشاره به اهمیت نقش کتاب در پرورش و آگاهسازی افراد گفت: از پویش نذر کتاب استقبال میکنیم؛ چراکه اگر جامعه هدف این کتابها را بخوانند میتواند در بازسازی و پروش شخصیت مددجویان نقش موثری ایفا کند.
در پایان این مراسم ضمن تجلیل از خانوادههای کتابداران متوفی زندهیاد باقر نوروزی، پرویز افتخاری، اشرف پایمرد و سیدمراد موسوی، از برترینهای حوزه کتاب استان به شرح زیر تقدیر شد:
رئیس انجمن برتر:
میلاد شرفی، فرماندار شهرستان سلسله
کتابداران برتر:
الهام نظری از کتابخانه عمومی غدیر شهرستان خرمآباد
لاله جعفری از کتابخانه عمومی استاد آیتی شهرستان بروجرد
کتابخانه برتر:
کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) شهرستان رومشکان (منصور الماسی، مریم یوسفوند)
کتابخانه عمومی علامه شهیدی شهرستان بروجرد (سید محسن شریعتمدار، لیلا شفایی و مهدی مقدسی)
کتابخوان برتر
آزاد محمدی (کودک) از کتابخانه عمومی علامه شهیدی شهرستان بروجرد
کوثر شریفی نیا (کودک) از کتابخانه عمومی شهید جوزی فر شهرستان رومشکان
آرتان شوقی فر از کتابخانه عمومی بختیاری شهرستان الیگودرز
فاطمه بازگیر از کتابخانه عمومی امام جعفر صادق (ع) شهرستان خرمآباد
جهانبخش نصیری تبار از کتابخانه عمومی علامه جزایری شهرستان پلدختر
ارسال نظر